Behandelingsverloop

Bij deze eerste kennismaking wordt er geluisterd naar je klachten en wensen en wordt er gekeken of een behandeling aangewezen is. Iedereen kan bij ons terecht met of zonder doorverwijzing van de tandarts. Zowel kinderen als volwassenen komen in aanmerking voor een orthodontische behandeling. … Op deze raadpleging maken we een eerste inschatting van de afwijking.

Zo wordt er gekeken naar:

  • Algemene gezondheid
  • Groei
  • Gelaat
  • Stand en wisseling van de tanden
  • Poetsgedrag en de motivatie van de patiënt.

Soms kan een röntgenfoto genomen worden om een beter zicht te krijgen op de ontwikkeling van de nog niet doorgebroken definitieve tanden. Heeft de tandarts reeds een overzichtsradiografie (OPG) gemaakt? Geen probleem, gelieve deze dan mee te brengen.  Na deze eerste indruk kan er al dan niet besloten worden om een orthodontische behandeling te starten. U wordt ook geïnformeerd over onze werking in de praktijk. Soms is een beugel niet nodig of wordt een volgende afspraak beter nog wat uitgesteld, maar volgen we de groei en de wisseling van de tanden graag verder op.

Documentatie
Voor het opmaken van jouw individueel behandelplan wordt een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. …We starten met een uitgebreide gezichtsanalyse en een mondonderzoek. Daarna wordt er een scan gemaakt van de boven- en ondertandboog. Tenslotte worden digitale foto’s en röntgenopnames genomen.

Bespreking

Uw behandelplan wordt persoonlijk toegelicht. … Tijdens deze consultatie zullen we dan de gegevens van de documentatie overlopen. We bespreken de verschillende fases van de behandeling, de te verwachten duur en de type beugels die nodig zijn om tot een stabiele beet en een mooie glimlach te komen.

Soms zijn er verschillende behandelopties mogelijk. Deze worden dan met hun voor- en nadelen toegelicht. Je krijgt ook een volledige en gedetailleerde prijsofferte mee, zodat er geen onverwachte extra kosten zijn. Natuurlijk kan je ook zelf vragen stellen. Pas wanneer jij beslist akkoord te gaan met het behandelplan wordt er gestart. Bij de bespreking verzorgen wij voor u de digitale aanvraag voor de terugbetaling*.  Wanneer deze vóór de vijftiende verjaardag aangevraagd wordt, krijg je een groot stuk terugbetaald van het ziekenfonds. De meeste ziekenfondsen voorzien bovenop de wettelijke terugbetaling ook nog een extra premie.

Gelieve je hierover te informeren bij jouw ziekenfonds. Vandaag zijn er ook verschillende tandverzekeringen die tegemoetkomen in de kosten van de beugel. Voor volwassenen is er geen wettelijke terugbetaling, maar sommigen ziekenfondsen of vrij-aanvullende verzekeringen voorzien een premie.

Ortho Aalter

Henk Devreese
Aard 9 Bus B0
9880 Aalter
T. 09 328 61 57

orthodontie.aalter@gmail.com

Ma, Di en Vr: van 9 • 13 en 14 • 18 uur
Wo: van 13 • 18 uur
Do: van 13.30 • 19 uur

Ortho Deinze

Annelies Muller
Guido Gezellelaan 90
9800 Deinze
T. 09 328 14 15